Hoeveel Co2 uitstoot kun jij
besparen per zending?

Meet nauwkeurig, plan slimmer en
verminder je carbon footprint met Shypple Green.

De missie van Shypple Green is om vracht verscheping groen te maken. Dit doen we door accuraat inzicht in Co2 uitstoot te bieden en slimme technologie beschikbaar te stellen om zendingen te consolideren.

Vraag nu een demo aan!

Hoe meet je Co2 uitstoot?

Om accuraat de Co2 uitstoot te meten van zendingen, gebruiken we een veelvoud aan parameters. We baseren de meting onder andere op basis van: afgelegde afstand, type voertuig, kenmerken van het voertuig zelf (brandstof type, motorkracht, leeftijd van van de motor etc), het gewicht van de lading, de snelheid van voertuig, weersomstandigheden etc. We breiden constant onze parameters uit om nog meer inzichten te bieden.

Hoe komen we aan goede data?


Shypple heeft een integratie met de Searoutes API.
De manier waarop Searoutes de Co2 uitstoot meet gaat veel verder dan de Europese richtlijnen EN 16258 en EEA/EMEP. Wij halen echte vaarroutes binnen, berekenen de uitstoot op basis van echt brandstof verbruik.

Meten is weten

We gebruiken de meest uitgebreide dataset: We berekenen Co2 uitstoot door te kijken naar IMO N nummers en hebben real time gegevens beschikbaar van zo'n 6.000 schepen.

We gebruiken een combinatie van de laatste route gegevens en locaties van schepen om afgelegde afstanden tot in detail te meten.

We rekenen TEU nauwkeurig
om in kilogram.

Snelheid meten we door AIS gegevens te gebruiken om de Co2 uitstoot te berekenen.

SECA zones: We weten precies wanneer schepen de SECA/ECA zones over gaan en wanneer ze van  HFO naar LSFO wisselen.

Volumes: We kijken naar het aantal kilo dat aan goederen wordt verscheept en we geven je Co2 uitstoot voor jouw goederen specifiek.

Verminder Co2 uitstoot door goederen te consolideren.

Onze consolidatie optie zorgt ervoor dat je op schaal goederen van meerdere leveranciers slimmer kan samenvoegen in een container. Dit scheelt kosten, aantal pick-ups en Co2 uitstoot.

Meld je nu aan voor een demo!