Press

Jarell Habets (29) haalt met zijn snelgroeiende vrachtstartup €7 miljoen op

English
Dutch
April 9, 2021
1 minute
reading time
Quote

Kort na het uitbreken van de coronacrisis waarschuwde Habets collega-ondernemers die geld op wilden halen. ‘Er wordt last minute korting of een groter aandelenpakket bedongen.’ Voor hemzelf ook een reden om even te wachten met het ophalen van vervolgfinanciering. Nadat de angst uit de markt was ging Habets weer om tafel met investeerders. Het resultaat: een kloeke Series A-investering van €7 miljoen afkomstig van vier investeringsfondsen (Dutch Founders Fund, Newtown Partners, InnovationQuarter en BOM Brabant Ventures).

Geld dat gebruikt moet worden om het gewenste groeitempo vol te houden. ‘We willen ieder jaar twee tot drie keer groeien in omzet’, zegt Habets. Concreet betekent dit het dat het opgehaalde geld wordt gestoken in commerciële inspanningen en de ontwikkeling van het platform. Eerder omschreef de 29-jarige Habets zijn bedrijf als ‘een reisbureau voor vracht’. Wie een container wil verschepen ging normaliter naar een expediteur, maar met Shypple kan deze tussenpartij worden overgeslagen. In de toekomst moeten klanten het hele traject kunnen volgen. ‘Dan weten ze altijd hoever het productieproces is en waar hun containers zich bevinden. Zo weten klanten hun uitgegeven kapitaal is en ze kunnen klanten makkelijker vooruit plannen.’


Van de coronacrisis heeft Shypple relatief weinig last. ‘Sommige van onze klanten worden geraakt, terwijl anderen - zeker in de e-commercesector - goed draaien’, zegt Habets. Wel moet er vaak aan klanten worden uitgelegd waarom de prijzen voor het containertransport de afgelopen maanden explosief zijn gestegen. De prijzen werden opgedreven door een combinatie van havens die (tijdelijk of gedeeltelijk) werden gesloten en schepen die uit de roulatie werden gehaald in de verwachting dat er veel minder vrachtverkeer zou zijn. Dat liep anders en dus draait ook het Rotterdamse bedrijf door. Vorig jaar ging de omzet over de €20 miljoen en in het huidige jaar mikt Habets op €60 miljoen.Met zulke groeicijfers wisten genoeg investeerders de weg naar Rotterdam te vinden. Het helpt dat de twintiger ooit twijfelde tussen het ondernemerschap en een carrière in het durfkapitaal. ‘Hierdoor spreek ik de taal wel een beetje’, zegt Habets. Hij was op zoek naar investeerders die hetzelfde dachten over businessmodellen en een goed netwerk hadden. ‘Als first time founder kan ik niet putten uit een groot netwerk als ik iemand op bijvoorbeeld HR nodig heb, investeerders kunnen dat meebrengen’, stelt de ondernemer.

Related articles

Sign up for our bi-weekly market update

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.